Κατάλογος πολιτικών κομμάτων της ΕλλάδαςΑυτό το λήμμα ανήκει στη σειρά:
Πολιτικό σύστημα της Ελλάδας

Ο κατάλογος ελληνικών πολιτικών κομμάτων περιέχει τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, από την ίδρυση της Ελλάδας μέχρι σήμερα. Οι συντομογραφίες ή οι κοινές αναφορές των ονομασιών τους δίνονται σε παρενθέσεις καθώς και η χρονική περίοδος κατά τον οποίο ήταν ενεργά, ή το/α έτος/η στο οποίο/α έλαβαν μέρος σε εκλογές. Ορισμένα κόμματα που εμφανίζονται σε περισσότερες από μια αναφερόμενες περιόδους αναφέρονται τις αντίστοιχες φορές. Σημειώνεται ότι ο κατάλογος δεν είναι πλήρης.

Πίνακας περιεχομένων

Υφιστάμενα Κόμματα/Συνασπισμοί Κομμάτων/Πολιτικές Κινήσεις


Παρουσιάζονται αλφαβητικά τα κόμματα/πολιτικές κινήσεις ή οι συνασπισμοί κομμάτων:

Παλαιότερα κόμματα


Ελληνική Πολιτεία 1828-1832 και Βασίλειον της Ελλάδος 1832-1862

Βασίλειον της Ελλάδος, Α' Βασιλευόμενη Δημοκρατία, 1862-1913

Βασίλειον της Ελλάδος, Α' Βασιλευόμενη Δημοκρατία, 1913-1924

Δεύτερη Ελληνική Δημοκρατία 1924-1936

Βασίλειον της Ελλάδος 1936-1944 και Ελληνική Πολιτεία 1941-1944

Κατά την περίοδο της δικτατορίας του Μεταξά και κατά τη διάρκεια της Κατοχής από τις Δυνάμεις του Άξονα, δεν υπήρχαν κόμματα με επίσημη δραστηριότητα.

Βασίλειον της Ελλάδος 1944-1967

Στρατιωτική Δικτατορία 1967-1974

Κατά την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας των Συνταγματαρχών, δεν υπήρχαν κόμματα με επίσημη δραστηριότητα. Σύμφωνα με πλήθος αναφορών[1], το "Κόμμα 4ης Αυγούστου" (Κ4Α), με επικεφαλής τον Κώστα Πλεύρη είναι η μοναδική οργάνωση/κόμμα που λειτουργούσε νόμιμα την περίοδο της επταετούς δικτατορίας.

Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία 1974 και εξής

Παραπομπές


Πηγές

Κατηγορίες: Ελληνικά πολιτικά κόμματα | Κατάλογοι που αφορούν την Ελλάδα


Ημερομηνια: 15.03.2021 08:44:06 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.