Καρλ ΧοπφΚαρλ Χοπφ
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Carl Hopf (Γερμανικά)
Γέννηση19  Φεβρουαρίου 1832
Χαμ
Θάνατος23  Αυγούστου 1873
Βίζμπαντεν
Χώρα πολιτογράφησηςΓερμανία
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΓερμανικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΓερμανικά
ΣπουδέςΠανεπιστήμιο της Βόννης
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταιστορικός
διδάσκων πανεπιστημίου
κλασικιστής
βυζαντινολόγος
ΕργοδότηςΠανεπιστήμιο του Γκράιφσβαλντ (1858–1864)
Πανεπιστήμιο του Κένιγκσπεργκ (από 1864)

Ο Καρλ Χοπφ (γερμ.: Karl Hopf, 19 Φεβρουαρίου 1832 - 23 Αυγούστου 1873) ήταν Γερμανός ιστορικός, που ασχολήθηκε κατά κύριο λόγο με την ιστορία του Μεσαίωνα και με πολύ αξιόλογο συγγραφικό έργο.

Πίνακας περιεχομένων

Η ζωή του


Γεννήθηκε το 1832 στο Χαμ (Hamm) και απεβίωσε το 1873 στο Βισμπάντεν, έζησε δηλαδή μόλις 41 χρόνια. Σε αυτά τα χρόνια έδωσε έμφαση στην ιστορική του έρευνα με πολύ διεξοδικές μελέτες, ιδιαίτερα για την ιστορία της μεσαιωνικής και φραγκοκρατούμενης Ελλάδας. Ερεύνησε βαθιά το αρχειακό υλικό που είχε σχέση με την Ελλάδα εκείνων των χρόνων.

Το 1855 έγινε υφηγητής της ιστορίας στο πανεπιστήμιο της Βόννης, στο οποίο και είχε φοιτήσει. Το 1858 διορίσθηκε τακτικός καθηγητής του Γκράισβαλντ, ενώ το 1864 μετατέθηκε στο πανεπιστήμιο του Κένιξμπεργκ διατελώντας και έφορος της βασιλικής βιβλιοθήκης.

Συγγραφικό έργο


Οι περισσότερες μελέτες του, που αποτελούν ογκώδεις εργασίες, έχουν καταχωρηθεί στα πρακτικά της Ακαδημίας των Επιστημών στη Βιέννη και στην εγκυκλοπαίδεια των Ερς και Γκρούβερ. Από αυτή την εγκυκλοπαίδεια οι 85ος και ο 86ος τόμοι περιλαμβάνουν την ιστορία της Ελλάδας κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους και αποτελούν μια πολύτιμη πηγή για τον ερευνητή της μεσαιωνικής Ελλάδας. Άλλα έργα του είναι:

κ.α.

Καρλ Χοπφ και Φαλμεράυερ


Ο Καρλ Χοπφ επίσης, με την ιστορική μελέτη του « Οι Σλάβοι εν Ελλάδι» επιχειρεί να ανασκευάσει τη θεωρία του Φαλμεράυερ, σύμφωνα με την οποία οι σημερινοί Έλληνες είναι κατά συντριπτική πλειονότητα απόγονοι Σλάβων, αντικρούοντας παράλληλα τα επιχειρήματά του και κατηγορώντας τον Φαλμεράυερ για ελλειπή μελέτη των πηγών και επιλεκτική χρησιμοποίηση στοιχείων ή αποσιώπηση κάποιων άλλων.

Πηγές


Παραπομπές


Κατηγορίες: Γερμανοί ιστορικοί


Ημερομηνια: 27.03.2021 07:54:40 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.