Καιροί (εφημερίδα)Καιροί
Τύποςεφημερίδα
ΙδιοκτήτηςΠέτρος Κανελλίδης
ΕκδότηςΠέτρος Κανελλίδης
Ίδρυση1872
ΓλώσσαΕλληνικά
Διακοπή έκδοσης1923

Με τον τίτλο "Καιροί" άρχισε να εκδίδεται στην Αθήνα, από το 1872, ημερήσια πολιτική εφημερίδα η οποία διατηρήθηκε μέχρι το 1923. Ιδρυτής και εκδότης των "Καιρών" ήταν ο Πέτρος Κανελλίδης μέχρι το θάνατό του το 1911. Από τότε τη συνέχιση της έκδοσης ανέλαβε η κόρη του Νέλλη Κανελλίδου μέχρι το 1923.

Η εφημερίδα αυτή, που ιδρύθηκε, υπόψη, τον ίδιο χρόνο που ο Χαρίλαος Τρικούπης ίδρυσε το λεγόμενο "Πέμπτο Κόμμα", ουσιαστικά αποτελούσε το πολιτικό δημοσιογραφικό όργανο του Χ. Τρικούπη. Στην εφημερίδα αυτή φιλοξενήθηκαν ανυπόγραφα τα ιστορικά άρθρα του Χ. Τρικούπη με τους τίτλους «Τις πταίει» και «Παρελθόν και Ενεστώς» με συνέπεια να συλληφθεί ο εκδότης και ν΄ αποκαλυφθεί ο πραγματικός συγγραφέας οπότε και οι δύο υπέστησαν δίωξη.

Πηγές

Κατηγορίες: Παλαιές εφημερίδες της Αθήνας


Ημερομηνια: 27.03.2021 10:05:35 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.