Κάστρο ΒλοχούΤο Κάστρο Βλοχού είναι βυζαντινό κάστρο στην Αιτωλοακαρνανία κοντά στο χωριό Καινούριο. Βρίσκεται χτισμένο σε υψόμετρο 688 μέτρων στο πρόβουνο του Παναιτωλικού Αραποκέφαλα, πάνω στα ερείπια της ακρόπολης των αρχαίων Θεσπιών. Λόγω της ιδιαίτερα οχυρής θέσης και των γκρεμών που περιβάλουν τον λόφο είχε τείχη μόνο στην νότια και δυτική πλευρά του. Σήμερα διασώζονται ερείπια των αρχαίων αλλά και βυζαντινών τειχών ενώ στον αρχαιολογικό χώρο βρίσκεται χτισμένη η ιερά μονή Βλοχού.

Χτίστηκε από τους Βυζαντινούς κι μετά την λατινική κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης πέρασε στην κατοχή του Δεσποτάτου της Ηπείρου. Το 1294 κύριος του κάστρου έγινε ο Φίλιππος του Τάραντα που του δόθηκε προίκα. Οι Οθωμανοί το κατέλαβαν το 1450.

Πηγές

Κατηγορίες: Κάστρα της Αιτωλοακαρνανίας | Βυζαντινά κάστρα στην Ελλάδα


Ημερομηνια: 28.03.2021 07:05:13 CEST

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.