Ιωάννης ΡίννεΙωάννης Ρίννε
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση16  Αυγούστου 1923[1]
Τούρκου[2]
Θάνατος1  Ιουλίου 2010[3][1]
Τούρκου[4]
Αιτία θανάτουνόσος
Τόπος ταφήςΤούρκου
ΕθνικότηταΣουηδόφωνος πληθυσμός της Φινλανδίας
Χώρα πολιτογράφησηςΦινλανδία
ΘρησκείαΟρθόδοξος Χριστιανισμός
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσασουηδικά
ΣπουδέςΙερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταιερέας
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΑξίωμαΜητροπολίτης
ΒραβεύσειςOrder of the Cross of Terra Mariana, 2nd Class
Τάγμα του Σταυρού της Τέρρα Μαριάνα
 Σχετικά πολυμέσα

Ο Ιωάννης Ρίννε (κατά κόσμον Τζον Βίλο Ρίνε) γεννήθηκε στο Τούρκου της Φινλανδίας στις 16 Αυγούστου 1923.

Αρχικά ήταν Λουθηρανός και ήταν Διδάκτωρ Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Ώμπο Ακαντεμί. Το 1966 έγινε Ορθόδοξος και συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου έγινε Διδάκτωρ Εκκλησιαστικού Δικαίου το 1971. Θεολογικές σπουδές, εκτός από την Ελλάδα, είχε κάνει στη Φινλανδία, τη Νέα Υόρκη, την Αγγλία και την Αγία Πετρούπολη.

Το 1967 εκάρη μοναχός στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστού Πάτμου και στη συνέχεια χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος στην Κωνσταντινούπολη. Στις 26 Μαΐου 1969 χειροτονήθηκε Επίσκοπος Λαπωνίας, βοηθός επίσκοπος του Αρχιεπισκόπου Καρελίας και πάσης Φινλανδίας. Το 1970 εξελέγη επαρχιούχος Επίσκοπος Ελσιγκίου. Το 1972 οι Επισκοπές της Εκκλησίας της Φινλανδίας ανυψώθηκαν σε Μητροπόλεις, οπότε και ονομάστηκε Μητροπολίτης Ελσιγκίου. Τον Οκτώβριο του 1987 εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Καρελίας και πάσης Φινλανδίας, προκαθήμενος της Αυτονόμου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Φινλανδίας (Οικουμενικό Πατριαρχείο).

Το 2001 παραιτήθηκε οικειοθελώς και κατεστάθη Μητροπολίτης Γέρων Νικαίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εφησυχάζοντας στη γενέτειρά του, το Τούρκου. Πέθανε την 1 Ιουλίου 2010 σε ηλικία 87 ετών.

Παραπομπές


Κατηγορίες: Μητροπολίτες Νικαίας | Φινλανδοί | Κληρικοί


Ημερομηνια: 27.03.2021 09:02:58 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.