Ιούλιος του ΒολφενμπύτελΙούλιος
Δούκας του Μπράουνσβαϊγκ-Λύνεμπουργκ
Πρίγκιπας του Βολφενμπύτελ
Περίοδος1568 - 1589
ΠροκάτοχοςΕρρίκος Ε΄ του Βολφενμπύτελ
ΔιάδοχοςΕρρίκος Ιούλιος του Βολφενμπύτελ
Γέννηση29 Ιουνίου 1528
Βολφενμπύτελ, Γερμανία
Θάνατος3 Μαΐου 1589 (60 ετών)
Βολφενμπύτελ, Γερμανία
ΣύζυγοςΧέντβιχ των Χοεντσόλερν
ΕπίγονοιΣοφία Χέντβιχ
Ερρίκος Ιούλιος του Βολφενμπύτελ
Μαρία
Ελισάβετ
Φίλιππος Σιγισμούνδος του Βολφενμπύτελ
Ιωακείμ Κάρολος
Δωροθέα Αύγουστος
Ιούλιος Αύγουστος
Χέντβιχ
ΟίκοςΟίκος των Γουέλφων
ΠατέραςΕρρίκος Ε΄ του Βολφενμπύτελ
ΜητέραΜαρία της Βυρτεμβέργης
 Σχετικά πολυμέσα
δεδομένα (π  σ  ε )

Ο Ιούλιος (Julius, 29 Ιουνίου 1528 - 3 Μαΐου 1589), μέλος του Οίκου των Γουέλφων, ήταν δούκας του Μπράουνσβαϊγκ-Λύνεμπουργκ και κυβερνών πρίγκιπας του Μπράουνσβαϊγκ-Βολφενμπύτελ από το 1568 μέχρι τον θάνατό του. Από το 1584, κυβέρνησε επίσης το πριγκιπάτο του Κάλενμπεργκ. Ασπαζόμενος τη Μεταρρύθμιση, ιδρύοντας το πανεπιστήμιο του Χέλμστετ και εισάγοντας μία σειρά διοικητικών μεταρρυθμίσεων, ο Ιούλιος ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς δούκες του Μπράουνσβαϊγκ στα πρώτα χρόνια της σύγχρονης εποχής.

Βιογραφία


Γεννήθηκε στο Βολφενμπύτελ και ήταν γιος του Ερρίκου Ε΄ και της Μαρίας της Βυρτεμβέργης. Ως ο τρίτος γιος προοριζόταν για εκκλησιαστική σταδιοδρομία, έτσι σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Λουβέν και ορίσθηκε το 1553 επίσκοπος του Μίντεν. Το 1553 στην αιματηρή μάχη του Σιβερσχάουζεν σκοτώθηκαν οι δύο μεγαλύτεροι αδελφοί του και έγινε διάδοχος, έτσι παραιτήθηκε από επίσκοπος του Μίντεν. Μεταστράφηκε στον Προτεσταντισμό και όταν το 1568 απεβίωσε ο πατέρας του, τον διαδέχθηκε ως πρίγκιπας του Βολφενμπύτελ.

Με μια φορολογική μεταρρύθμιση, βελτίωσε τα δικαιώματα των αγροτών έναντι των ευγενών. Ίδρυσε πολιτοφυλακή: κάθε αρχηγός νοικοκυριού απέκτησε όπλο και συμμετείχε σε εκπαίδευση. Αναμόρφωσε την Αυλή. Αν και στη διαμάχη του δουκάτου με την πόλη του Μπράουνσβαϊγκ, έκανε συμφωνία με την πόλη όπου αναγνώριζε την κυριαρχία του, η αντιπαράθεση συνεχίστηκε. Προώθησε το εμπόριο και την εξόρυξη. Το ορυχείο χαλκού και μολύβδου του Χατς αναπτύχθηκε και άνοιξαν νέα ορυχεία. Ο ίδιος έγραψε ένα βιβλίο για τις χρήσεις του ασβεστίτη. Για τη μεταφορά και εμπορία των ορυκτών βελτίωσε τους δρόμους και τα ποτάμια, έτσι το 1577 ο ποταμός Όκερ έγινε πλωτός μεταξύ Χατς και Βόλφενμπυτελ. Ένα έτος πριν είχε ιδρύσει το πρώτο Πανεπιστήμιο στην επικράτειά του, αυτό του Χέλμστετ, όπου νέοι Προτεστάντες κληρικοί θα εκπαιδευόταν για το πρόσφατα διοργανωμένο κράτος.

Το 1581 αγόρασε το όμορφο παλάτι Vendramin-Calergi στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας, μιας από τις αγαπημένες του πόλης. Γι' αυτό πλήρωσε 50.000 δουκάτα στην οικογένεια Λορεντάν που το κατείχε τότε, όμως το επώλησε έπειτα από δύο έτη στον Γουλιέλμο Γκονζάγκα δούκα της Μάντουας. Το 1584 απεβίωσε άκληρος ο εξάδελφος του πατέρα του Έρικ Β΄ πρίγκιπας του Κάλενμπερκ και κληρονόμησε την περιοχή του, που έκτοτε ενώθηκε με το Βόλφενμπυτελ.

Οικογένεια


Το 1560 νυμφεύτηκε τη Χέντβιχ των Χοεντσόλερν, κόρη του Ιωακείμ Β΄ Έκτορος εκλέκτορα δούκα του Βρανδεμβούργου και είχε τέκνα:

Πηγές


Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Julius, Duke of Brunswick-Lüneburg της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0 . (ιστορικό/συντάκτες ).Κατηγορίες: Πρίγκιπες του Βόλφενμπιτελ | Πρίγκιπες του Κάλενμπεργκ


Ημερομηνια: 28.03.2021 11:54:29 CEST

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.