ΙεβουσαίοιΟι Ιεβουσαίοι ήταν αρχαίος βιβλικός λαός που αναφέρεται στη Παλαιά Διαθήκη. Τους Ιεβουσαίους αναφέρει ο Μωυσής στη Γένεση.

Οι Ιεβουσαίοι ήταν ένας αρχαιότατος νομαδικός λαός που φέρεται να εγκαταστάθηκε μόνιμα στην αρχαία Παλαιστίνη πριν την εκεί εγκατάσταση του Αβραάμ, οι απόγονοι του οποίου καθοδηγούμενοι από τον Γιαχβέ έμελλε να υποτάξουν και αυτόν τον λαό μεταξύ άλλων εισβάλλοντας στα εδάφη τους. Σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη ήταν λαός συγγενικής φυλής των Χαναναίων. Ο Λαός αυτός ζούσε νότια της Νεκράς Θάλασσας και φέρονται να ήταν οι πρώτοι οικιστές της Ιερουσαλήμ.

Αρχικά οι Ιεβουσαίοι διοκούνταν από δικούς τους ηγεμόνες, σημαντικότερος των οποίων ήταν ο Μελχισεδέκ, μέχρι που υποτάχθηκαν τελικά στον Βασιλέα Δαυίδ του Σολομώντα, γενόμενοι δούλοι των Ισραηλιτών, κατ΄ επιθυμία του Γιαχβέ.

Οι Ιεβουσαίοι αναφέρονται στα βιβλικά κείμενα Γένεση (Κεφ:14, 18-19, 22), Ιησούς του Ναυή (11:03, 15:63), Αριθμοί (13:29), Κριτές (1:21), Β΄ Σαμουήλ (5:06), Α΄ Βασιλέων (9:20-21) και Α΄ Χρονικά (11:3-8)

Πηγές


Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Κατηγορίες: Αρχαίοι λαοί | Λαοί της Βίβλου | Παλαιστίνη | Ιστορία του Ισραήλ


Ημερομηνια: 27.03.2021 08:17:56 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.