Ιάκωβος ντ'Αβέν


(Ανακατεύθυνση από Ιάκωβος_του_Αβέν)


Ζακ Α΄ ντ'Αβέν
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Jacques Ier d'Avesnes (Γαλλικά)
Γέννηση1152
Θάνατος7  Σεπτεμβρίου 1191
Αρσούφ
Χώρα πολιτογράφησηςΓαλλία
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΓαλλικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταπολιτικός
Οικογένεια
ΤέκναΜπουσάρ Δ΄ του Αβέν
Γκωτιέ Β΄ ντ'Αβέν
Ζακ Β΄ ντ'Αβέν
ΓονείςΝικολά ντ'Αβέν
ΟικογένειαΟίκος του Αβέν
Θυρεός
 Σχετικά πολυμέσα

Ο Ιάκωβος Α΄ (Jacques Ier d'Avesnes, 1152 - 7 Σεπτεμβρίου 1191) από τον Οίκο του Αβέν ήταν κύριος του Κονντέ, του Αβέν και του Λέζ (1171 - 1191).

Πίνακας περιεχομένων

Βιογραφία


Ήταν γιος του Νικολά ντ' Ουαζί και της Ματθίλδης ντε Λα Ρος. Τον Νοέμβριο του 1187 συμμετείχε στην Γ΄ Σταυροφορία σαν αρχηγός στρατευμάτων από την Γαλλία, τη Φλαμανδία και τη Φρισία. Ο στόλος έφτασε με πλοία στην ακτή της Άκρας στις 10 Σεπτεμβρίου 1189 για στρατιωτικές ενισχύσεις στην πολιορκία της πόλης.[1] Στην μάχη του Αρσούφ που ακολούθησε, ο Ιάκωβος Α΄ έπεσε από την σέλα του· στην συνέχεια, αφού πετσόκοψε 15 εχθρούς του, δολοφονήθηκε και ο ίδιος. Την επόμενη ημέρα μία ομάδα από Ιωαννίτες Ιππότες και Ναΐτες Ιππότες βρήκαν την σωρό του στο πεδίο της μάχης· η ταφή του έγινε σε μεγαλοπρεπή τελετή παρουσία του Ριχάρδου Α΄ της Αγγλίας του Λεοντόκαρδου και του Γκυ των Λουζινιάν, συζύγου της βασίλισσας της Ιερουσαλήμ. [2]

Οικογένεια


Με την σύζυγό του Αδέλα (απεβ. 1185), κόρη του Μπουσάρ του Γκιζ, απέκτησε :

Παραπομπές


  1. Thomas Asbridge, The Crusades. The War for the Holy Land (Simon and Schuster, London 2010), 403.
  2. Thomas Asbridge, The Crusades. The War for the Holy Land, 474.
  3. (FR)Henri Platelle, Présence de l'au-delà: une vision médiévale du monde, (Presses Universitaires du Septentrion, 2004), 296.
  4. (FR)Henri Platelle, Présence de l'au-delà: une vision médiévale du monde, (Presses Universitaires du Septentrion, 2004), 296.

Πηγές


Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα James of Avesnes της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0 . (ιστορικό/συντάκτες ).Κατηγορίες: Οίκος του Αβέν


Ημερομηνια: 28.03.2021 01:12:20 CEST

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.