Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία{{WikidataCoord}} – missing coordinate data

Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία
Είδηγενικό διευθυντήριο και στατιστική υπηρεσία
Ίδρυση1953
Μητρικοί οργανισμοίΕυρωπαϊκή Επιτροπή
ΥπαγωγήΕυρωπαϊκό Στατιστικό Σύστημα
ΈδραΚέντρο της Συνοικίας Κιρσμπέργκ
ΧώραΛουξεμβούργο
Ιστότοποςhttp://ec.europa.eu/eurostat
Ιστότοπος

Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) είναι υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που εδρεύει στο Λουξεμβούργο. Κύριο καθήκον της είναι η συλλογή και δημοσίευση στατιστικών στοιχείων που αφορούν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και η προώθηση μεθόδων στατιστικής σε κράτη-μέλη ή υποψήφια κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και κρατών εντός της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (EFTA). Οι διάφοροι αντίστοιχοι οργανισμοί του κάθε κράτους που συνεργάζονται με την Eurostat λειτουργούν με βάση το Ευρωπαϊκό Σύστημα Στατιστικής.

Ο Οργανισμός


Ως υπηρεσία του οργάνου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Eurostat υπάγεται στην εποπτεία του Επιτρόπου Οικονομικών και Οικονομίας, Όλι Ρεν.

Πρόεδρος της Eurostat από το 2008 είναι ο Βάλτερ Ράντεμάχερ (Γερμανία), ο οποίος διετέλεσε στο παρελθόν Πρόεδρος της Κρατικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Γερμανίας. Αντιπρόεδρος της υπηρεσίας από το 2004 είναι η Μαρί Μποχατά (Τσεχία), η οποία στο παρελθόν διετέλεσε Πρόεδρος της Τσεχικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Ιστορική αναδρομή της Eurostat


1953 Ιδρύεται η Στατιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα.

1958 Ιδρύεται η Ευρωπαϊκή Κοινότητα καθώς και η υπηρεσία-προκάτοχος της Eurostat.

1959 Υιοθετείται το όνομα Eurostat, ως Στατιστική Υπηρεσία των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Δημοσιεύεται η πρώτη της έκδοση, που αφορά σε στατιστικές επί γεωργικών θεμάτων.

1960 Τελείται η πρώτη έρευνα, που αφορά στην Απασχόληση Εργατικού Δυναμικού.
Κατηγορίες: Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Ημερομηνια: 27.03.2021 11:41:03 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.