ΕυνίκηΝηρηίδα Ευνίκη
ΓονείςΝηρέας και Ωκεανίδα Δωρίς
ΑδέλφιαΟι υπόλοιπες 49 Νηρηίδες και ο Νηρίτης

Ευνίκη, θηλυκό όνομα εκ του αρχαιοελληνικού Εὐνίκη, σύνθεση των εὐ και νίκη, το οποίο σημαίνει καλή ή υπερήφανη νίκη.

Εὐνίκη (Καινή Διαθήκη)

Η Εὐνίκη ήταν μητέρα του Τιμόθεου. Ο απόστολος Τιμόθεος (17 – 97 μ.Χ.) είχε Έλληνα πατέρα και Ιουδαία μητέρα. Καταγόταν από τα Λύστρα της Λυκαονίας και ήταν μαθητής και συνεργάτης του αποστόλου Παύλου. Χρημάτισε πρώτος επίσκοπος Εφέσου, χειροτονημένος από τον απόστολο Παύλο περίπου το 60 μ.Χ.. Μητέρα της Εὐνίκης και επομένως γιαγιά του αποστόλου Τιμοθέου ήταν η πιστή και ευσεβής Λωΐς (τῆς Λωΐδος). Βλ. Προς Τιμόθεον Β΄ ἐπιστολή Παύλου 1:5.

Χαρακτήρες της ελληνικής μυθολογίας


ΑντικείμεναΑυτή είναι μια σελίδα αποσαφήνισης, δηλαδή μια σελίδα που δείχνει άλλες που θα είχαν το ίδιο όνομα με αυτήν.
Εάν ακολουθήσατε μια σύνδεση εδώ, μπορεί να θελήσετε να επιστρέψετε και να διορθώσετε τον σύνδεσμο για να συνδέει προς την κατάλληλη συγκεκριμένη σελίδα.

Κατηγορίες: Αποσαφήνιση


Ημερομηνια: 28.03.2021 10:21:25 CEST

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.