Ευβοϊκή θάλασσαΩς Ευβοϊκή θάλασσα χαρακτηρίζεται η εγγύτατη προς τις βορειοανατολικές ακτές της Εύβοιας θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου σε αντίθεση με εκείνη των δύο κόλπων που σχηματίζονται στη δυτική ακτή εκατέρωθεν του πορθμού του Ευρίπου, παρά τη Χαλκίδα που καλείται για συντομία Θάλασσα Ευβοϊκού αντί Βόρειος Ευβοϊκός (κόλπος) και Νότιος Ευβοϊκός Κόλπος.

Η χρήση του όρου "Θάλασσα Ευβοϊκού" γίνεται ειδικότερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στα μετεωρολογικά δελτία που εκδίδει για την περιοχή αυτή χωρίς να γίνεται διάκριση επί των δύο κόλπων. Αντίθετα ο όρος Ευβοϊκή θάλασσα ή θάλασσα Ευβοίας είναι ανεπίσημος, (δεν αναφέρεται σε Πλοηγούς), και ιδιαίτερα σπάνιος.
Οσάκις όμως χρησιμοποιείται αποδίδεται κατά την έννοια θαλάσσιας περιοχής (όπως π.χ. θάλασσα Σάμου) και όχι κατά την έκταση που προσδιορίζεται μια θάλασσα.

Κατηγορίες: Αιγαίο Πέλαγος


Ημερομηνια: 27.03.2021 07:06:18 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.