ΕυαγγελιστήςΟ όρος ευαγγελιστής μπορεί να αναφέρεται:

  1. Με ευρύτερη έννοια, σε εκείνον που φέρει ή κομίζει ευαγγέλιο, ο αγγελιοφόρος καλών νέων (Πράξ. 21:8· 2 Τιμ. 4:5· Εφεσ. 4:11).
  2. Σε καθέναν από τους συγγραφείς των Ευαγγελίων που περιέχονται στην Καινή Διαθήκη, δηλαδή στους Ευαγγελιστές Ματθαίο, Μάρκο, Λουκά και Ιωάννη.
  3. Στα μέλη της Χριστιανικής Εκκλησίας των Ευαγγελιστών (ή Εκκλησία Ευαγγελιστών), οι οποίοι εντάσσονται στο Κίνημα Σπουδαστών της Γραφής.
  4. Στους Νεοπεντηκοστιανούς Τηλευαγγελιστές
  5. Στα μέλη των Ευαγγελικών εκκλησιών. Τα ίδια τα μέλη των Ευαγγελικων εκκλησιών επισημαίνουν πως ο όρος Ευαγγελιστές τους αποδίδεται εσφαλμένα, και πως η σωστή και ιστορική ονομασία είναι Ευαγγελικοί.


Αυτή είναι μια σελίδα αποσαφήνισης, δηλαδή μια σελίδα που δείχνει άλλες που θα είχαν το ίδιο όνομα με αυτήν.
Εάν ακολουθήσατε μια σύνδεση εδώ, μπορεί να θελήσετε να επιστρέψετε και να διορθώσετε τον σύνδεσμο για να συνδέει προς την κατάλληλη συγκεκριμένη σελίδα.

Κατηγορίες: Αποσαφήνιση


Ημερομηνια: 15.03.2021 10:58:08 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.