ΕπιστράτηγοςΟ Επιστράτηγος, ήταν ανώτερο διοικητικό αξίωμα στην Αίγυπτο κατά την Αρχαιότητα.

Το αξίωμα καθιερώθηκε επί Πτολεμαίων, και διατηρήθηκε από τους Ρωμαίους μετά την προσάρτηση της Αιγύπτου στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Ο Επιστράτηγος ήταν κατώτερος διοικητικός υπάλληλος, ο διοικητής μίας Επιστρατηγίας, διοικητικής διαίρεσης[1]. Το αξίωμα καταργήθηκε τέλη 3ου αρχές 4ου αιώνα μαζί με τις επιστρατηγίες όπου αντικαταστάθηκαν από τις επαρχίες και ο επιστράτηγος από τον praesis[2]. Οι επιστράτηγοι ήταν τρείς, όπως και οι επιστρατηγίες και ανώτερος του διοικητικά ήταν ο πραίτωρας.

Παραπομπές


  1. Σολωμού, σελ. 32
  2. Σολωμού, σελ. 33

Πηγές

Κατηγορίες: Ελληνιστική Αίγυπτος | Ρωμαϊκή Αίγυπτος


Ημερομηνια: 28.03.2021 10:38:58 CEST

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.