Επιστολή προς ΦιλήμοναΕπιστολή προς Φιλήμονα
ΣυγγραφέαςΑπόστολος Παύλος[1]
Είδοςεπιστολή
 Σχετικά πολυμέσα

Η Επιστολή προς Φιλήμονα είναι ένα από τα 27 βιβλία της Καινής Διαθήκης, γραμμένη από τον απόστολο Παύλο. Στάλθηκε στις Κολοσσές μαζί με την προς Κολοσσαείς, οπότε χρόνος συγγραφής της θεωρείται επίσης το 60[2] με 61 μ.Χ.[3].

Είναι η πιο σύντομη επιστολή του Παύλου, καθώς αποτελείται από 25 μόλις εδάφια. Γράφτηκε προς τον Φιλήμονα, έναν εύπορο χριστιανό που ζούσε στις Κολοσσές και όφειλε την μεταστροφή του στον Παύλο, ως συστατική επιστολή για τον Ονήσιμο έναν δούλο του Φιλήμονα ο οποίος είχε δραπετεύσει από αυτόν, αλλά πλέον, και αφού είχε βρεθεί κοντά στον Παύλο, γυρνούσε πίσω με την επιστολή αυτή.

Πίνακας περιεχομένων

Διάγραμμα περιεχομένου


Υποσημειώσεις


  1. Lars Aejmelaeus: «Paavali: Elämä ja kirjeet» (Φινλανδικά) 2018. σελ. 221. ISBN-13 978-951-9217-69-7.
  2. Ερμηνευτικά Σχόλια στην Αγία Γραφή: Καινή Διαθήκη, William MacDonald, Εκδόσεις "Ο Λόγος", 2008, σελ. 1112
  3. Η Αγία Γραφή-Μετάφραση Νέου Κόσμου, Έκδοση των Μαρτύρων του Ιεχωβά, σελ. 1548.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι


Δείτε επίσης

Κατηγορίες: Βιβλία της Καινής Διαθήκης | Επιστολές του Αποστόλου Παύλου


Ημερομηνια: 27.03.2021 08:58:08 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.