Επιστολή προς ΤίτοΕπιστολή προς Τίτο
ΣυγγραφέαςΑπόστολος Παύλος
Είδοςεπιστολή
 Σχετικά πολυμέσα

Η Επιστολή προς Τίτο είναι ένα από τα 27 βιβλία της Καινής Διαθήκης και μία απο τις 13 επιστολές που γράφτηκαν από τον απόστολο Παύλο. Παραλήπτης της επιστολής φαίνεται να είναι ο Άγιος Τίτος. Χρόνος συγγραφής για κάποιους θεωρείται το χρονικό διάστημα μεταξύ του 64 και του 66[1], ενώ για άλλους το διάστημα μεταξύ 61 και 64 μ.Χ.[2].

Η επιστολή αυτή γράφτηκε για τον Τίτο, ο οποίος διακονούσε ως ποιμένας[3] στην εκκλησία της Κρήτης, και μαζί με τον Τιμόθεο ανήκε στους πιο στενούς συνεργάτες του Παύλου.

Διάγραμμα περιεχομένου


Υποσημειώσεις


  1. Ερμηνευτικά Σχόλια στην Αγία Γραφή: Καινή Διαθήκη, William MacDonald, Εκδόσεις "Ο Λόγος", 2008, σελ. 1191
  2. Η Αγία Γραφή-Μετάφραση Νέου Κόσμου, Έκδοση των Μαρτύρων του Ιεχωβά, σελ. 1548.
  3. Η Αγία Γραφή - Νέα Μετάφραση Βίβλου, Εισαγωγή στην Επιστολή προς Τίτον, Ελληνική Βιβλική Εταιρία, 1997, σελίδα 331 στο τμήμα Καινής Διαθήκης

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Κατηγορίες: Βιβλία της Καινής Διαθήκης | Επιστολές του Αποστόλου Παύλου


Ημερομηνια: 27.03.2021 08:58:07 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.