Επιστολή ΙακώβουΕπιστολή Ιακώβου
ΣυγγραφέαςΙάκωβος ο αδελφόθεος
ΤίτλοςἘπιστολή Ἰακώβου
Είδοςεπιστολή
 Σχετικά πολυμέσα

Η Επιστολή Ιακώβου είναι ένα από τα 27 βιβλία της Καινής Διαθήκης. Η επικρατέστερη άποψη είναι ότι συγγραφέας της ήταν ο Ιάκωβος ο αδελφόθεος.[1][2] Κάποιοι μελετητές υποστηρίζουν πως η συγγραφή της επιστολής θα πρέπει να ολοκληρώθηκε στο χρονικό διάστημα μεταξύ του 45 και του 48,[3] ενώ υπάρχει και η άποψη πως ο Ιάκωβος την έγραψε, αργότερα, γύρω στο 62 μ.Χ..[4]

Διάγραμμα περιεχομένου


Υποσημειώσεις


  1. Ερμηνευτικά Σχόλια στην Αγία Γραφή: Καινή Διαθήκη, William MacDonald, Εκδόσεις «Ο Λόγος», 2008, σελ. 1292-1293.
  2. Αγία Γραφή, Μετάφραση από τα Πρωτότυπα Κείμενα, Εισαγωγή στην Επιστολή Ιακώβου, Ελληνική Βιβλική Εταιρία, 1997, σελ. 359 στο τμήμα Καινής Διαθήκης.
  3. Ερμηνευτικά Σχόλια στην Αγία Γραφή: Καινή Διαθήκη, William MacDonald, Εκδόσεις «Ο Λόγος», 2008, σελ. 1293.
  4. Η Αγία Γραφή-Μετάφραση Νέου Κόσμου, Έκδοση των Μαρτύρων του Ιεχωβά, σελ. 1548.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Κατηγορίες: Βιβλία της Καινής Διαθήκης


Ημερομηνια: 28.03.2021 06:58:14 CEST

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.