Εμμανουήλ Αλευροφάς
Εμμανουήλ Αλευροφάς
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση15 Απριλίου 1932
Κάλυμνος, Ελλάδα
Θάνατος2 Σεπτεμβρίου 2010 (78 ετών)
Λέρος, Ελλάδα
ΘρησκείαΧριστιανός Ορθόδοξος
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΝέα ελληνική γλώσσα
ΣπουδέςΙερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΕπίσκοπος Αλικαρνασσού, βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως Λέρου
Αξιώματα και βραβεύσεις
Αξίωμαεπίσκοπος
Εν ενεργεία11 Δεκεμβρίου 2005 - 2 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Εμμανουήλ Αλευροφάς γεννήθηκε στην Κάλυμνο στις 15 Απριλίου 1932. Σπούδασε στη Θεολογική σχολή της Χάλκης. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1957. Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1958 από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Λέρου Ισίδωρο. Υπηρέτησε σε διάφορες Κοινότητες της Ι. Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως και ως προσωρινός Κωδικογράφος της Ι. Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Από το 1958 έως το 1967 υπηρετεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας. Από το 1967 υπηρετεί στην Ιερά Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας και το 2005 εκλέγεται βοηθός επίσκοπος της Μητροπόλεως, υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης επισκοπής Αλικαρνασσού και χειροτονείται επίσκοπος στις 11 Δεκεμβρίου 2005. Πέθανε στις 2 Σεπτεμβρίου 2010, στις 11:45πμ.
Κατηγορίες: Έλληνες ιεράρχες | Επίσκοποι Αλικαρνασσού


Ημερομηνια: 27.03.2021 09:27:45 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.