Ελληνικός οίνοςΗ Ελλάδα είναι μια από τις παλαιότερες οινοπαραγωγικές περιοχές στον κόσμο και μία από τις πρώτες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης. Υπάρχουν στοιχεία παραγωγής οίνου στον ελλαδικό χώρο που χρονολογούνται 6.500 χρόνια πριν[1]. Για χιλιάδες χρόνια ο οίνος που παραγόταν καταναλωνόταν εντός του οίκου ή της κοινότητας. Κατά την αρχαιότητα, όταν το εμπόριο οίνου άκμασε, το ελληνικό κρασί εξαγόταν σε όλες τις ακτές της Μεσογείου. Υπό την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία το ελληνικό κρασί είχε αρκετά υψηλό κύρος στην Ιταλία. Κατά την μεσαιωνική εποχή, τα κρασιά που εξήγαγε η Κρήτη, η Μονεμβασιά και άλλα ελληνικά λιμάνια πωλούνταν σε υψηλές τιμές στην βόρεια Ευρώπη.

Παραπομπές

Κατηγορίες: Ελληνικό κρασί


Ημερομηνια: 28.03.2021 08:25:31 CEST

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.