Εκκλησία Αντβεντιστών της Εβδόμης ΗμέραςΕκκλησία Αντβεντιστών της Εβδόμης Ημέρας

Εκκλησία των Αντβεντιστών στο Κολοράντο των ΗΠΑ
Κατάταξη Προτεσταντική
Θεολογία Αντβεντιστική
Ιδρυτής Τζόζεφ Μπέιτς,
Τζέιμς Γουάιτ,
Έλλεν Γουάιτ,
Τζ. Ν. Άντριους
Ανεξαρτησία/'Ιδρυση 1863
Προκαθήμενος Τεντ Ουίλσον
Έδρα Τέξας, Ηνωμένες Πολιτείες
Περιοχή Παγκόσμια
Πιστοί 18,028,796
Δικτυακός τόπος www.adventist.org

Η Εκκλησία των Αντβεντιστών της Εβδόμης Ημέρας είναι μια παγκόσμια Χριστιανική Εκκλησία που προέρχεται από τον Προτεσταντικό χώρο και ανήκει στο γενικότερο κίνημα των Αντβεντιστών. Χαρακτηριστικό τους γνώρισμα είναι η προσήλωση στις 10 εντολές και στην τήρηση του Σαββάτου. Ανήκουν στον χώρο των Σαββατιστών.

Τα μέλη της Χριστιανικής Εκκλησίας των Αντβεντιστών της Εβδόμης Ημέρας παγκοσμίως το 2013 ήταν 18,028,796[1]. Στην Ελλάδα υπάρχει παρουσία της από το 1903 και σήμερα αριθμεί 410 μέλη σε 10 εκκλησίες[2].. Εκτός των Αντβεντιστών της Εβδόμης Ημέρας υπάρχει στην Αθήνα μικρός αριθμός μελών Μεταρυθμισμένης Κίνησης των Αντβεντιστών της Εβδόμης Ημέρας.

Πίνακας περιεχομένων

Παραπομπές


Για περισσότερη μελέτη


  1. Seventh-day Adventists Believe, Review and Herald Publishing Association (Ελληνική έκδοση Online )
  2. Frank S. Mead Revised by Samuel S. Hill, Handbook of Denominations in the United States, Abingdon Press

Kριτική


  1. Τιμοθέου Χαλκιά, Η αίρεση των Αντβεντιστών της Εβδόμης Ημέρας, Θεσσαλονίκη 2012, http://ikee.lib.auth.gr/record/130020/files/GRI-2012-9365.pdf

Εξωτερικοί σύνδεσμοι


Χριστιανική Εκκλησία Αντβεντιστών της Εβδόμης Ημέρας

Άλλες Ομολογίες Αντβεντιστών
Κατηγορίες: Χριστιανικά δόγματα | Αντβεντισμός


Ημερομηνια: 15.03.2021 10:30:16 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.