Ειρήνη Παλαιολογίνα (κόρη Ανδρόνικου Β΄)Ειρήνη Παλαιολογίνα
Οικογένεια
ΣύζυγοςΙωάννης Β΄ Άγγελος Δούκας (1315–1318)
ΓονείςΑνδρόνικος Β΄ Παλαιολόγος
Αξιώματα και βραβεύσεις
Αξίωμαπριγκίπισσα

Η Ειρήνη Παλαιολογίνα ήταν Βυζαντινή πριγκίπισσα, Αρχόντισσα της Θεσσαλίας, νόθα κόρη του αυτοκράτορα Ανδρόνικου Β´ Παλαιολόγου.

Ο πατέρας της αρχικά έκανε διαπραγματεύσεις χωρίς να ευδοκιμήσουν, το 1304-1307 για να την παντρέψει με κάποιον από τους Ιλχανίδες της Περσίας[1]. Η Ειρήνη παντρεύτηκε τον τελευταίο Βυζαντινό άρχοντα της Θεσσαλίας Ιωάννη Β΄ Δούκα πιθανότατα το 1315, το έτος όπου συμφωνήθηκε και ο γάμος[2]. Ο Ιωάννης αναφέρεται ως ανίκανος και ασθενικός, ο γάμος κράτησε μόλις τρία χρόνια, αφού πέθανε ο Ιωάννης και το ζευγάρι δεν απέκτησαν παιδιά. Είναι άγνωστο εάν η ίδια ανέλαβε την αρχοντία της Θεσσαλίας μετά τον θάνατο του Ιωάννη, από το επόμενο έτος στα εδάφη της δημιουργήθηκαν νέα κρατίδια και μορφώματα.


Παραπομπές


  1. Βασιλοπούλου, σελ. 70
  2. Βασιλοπούλου, σελ. 68

Πηγές

Κατηγορίες: Κόρες Βυζαντινών Αυτοκρατόρων | Δυναστεία των Παλαιολόγων | Βυζαντινοί του 14ου αιώνα


Ημερομηνια: 28.03.2021 05:22:44 CEST

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.