Εγκυκλοπαίδεια Φιλοσοφίας του ΣτάνφορντΕγκυκλοπαίδεια Φιλοσοφίας του Στάνφορντ
ΤίτλοςStanford Encyclopedia of Philosophy[1]
ΓλώσσαΑγγλικά[1]
Ημερομηνία δημιουργίας1995
Θέμαφιλοσοφία[2]
 Σχετικά πολυμέσα

Η Εγκυκλοπαίδεια Φιλοσοφίας του Στάνφορντ είναι διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια της φιλοσοφίας που δημοσιεύει έγκριτες μελέτες στη φιλοσοφία, ελεύθερα διαθέσιμες στους χρήστες του διαδικτύου. Συντηρείται από το πανεπιστήμιο Στάνφορντ. Κάθε λήμμα εισάγεται και συντηρείται από ειδικούς στον σχετικό τομέα, περιλαμβανομένων καθηγητών πανεπιστημίων. Οι συγγραφείς που συνεισφέρουν στην εγκυκλοπαίδεια παρέχουν στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ την άδεια να δημοσιεύσει τα άρθρα τους αλλά διατηρούν τα πνευματικά τους δικαιώματα[3]. Στις 2 Νοεμβρίου, 2012, η εγκυκλοπαίδεια έφτασε τις 1335 καταχωρήσεις[4]. Η εγκυκλοπαίδεια χρησιμοποιεί την παραδοσιακή ακαδημαϊκή προσέγγιση των επιστημονικών περιοδικών, προκειμένου να εξασφαλίσει την ποιότητά της με συγγραφείς που επιλέγονται από επιστημονική επιτροπή και τη σχετική κριτική των άρθρων της.

Η εγκυκλοπαιδεια δημιουργήθηκε το 1995 από τον Έντουαρντ Ν. Ζάλτα, (Edward N. Zalta) με στόχο την παροχή μιας δυναμικής εγκυκλοπαίδειας που ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μη γίνεται παρωχημένη όπως οι περισσότερες έντυπες εγκυκλοπαίδειες. Στο εγχείρημα επιτρέπονται ανταγωνιστικά άρθρα σε ένα θέμα ώστε να παρουσιάζονται αιτιολογημένες διαφωνίες μεταξύ των επιστημόνων.

Δείτε επίσης


Σημειώσεις - παραπομπές


Εξωτερικοί σύνδεσμοι


Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Stanford Encyclopedia of Philosophy της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0 . (ιστορικό/συντάκτες ).Κατηγορίες: Διαδικτυακές εγκυκλοπαίδειες


Ημερομηνια: 28.03.2021 06:16:15 CEST

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.