Διοίκηση ΑιγύπτουΗ Διοίκηση Αιγύπτου, ήταν διοικητική περιφέρεια της Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Περιελάμβανε τμήμα της σημερινής Αιγύπτου, και της Λιβύης, και προήλθε από την διαίρεση της Διοικήσεως Ανατολής περί το 381[1]. Διοικητικά ανήκε στην Υπαρχία της Ανατολής (Praefectura praetorio per Orientem)[2]. Ο κυβερνήτης της διοικήσεως έφερε τον τίτλο του "αυγουστάλιου επάρχου", με έδρα του την Αλεξάνδρεια[2]. Η διοίκηση καταργήθηκε με τις μεταρρυθμίσεις του Ιουστινιανού[3] το 539, και αντικαταστάθηκε από μια σειρά δουκάτων[4].

Επαρχίες Διοίκησης Αιγυπτιακής περί το 500 μ.Χ.[5]
Όνομα επαρχίας
Επαρχία Αιγυπτιακής Α΄
Επαρχία Αιγυπτιακής Β΄
Επαρχία Αυγουσταμνικής Α΄
Επαρχία Αυγουσταμνικής Β΄
Επαρχία Κάτω Θηβαΐδος
Επαρχία Άνω Θηβαΐδος
Επαρχία Αρκαδίας
Επαρχία Άνω Λιβύης
Επαρχία Κάτω Λιβύης


Παραπομπές


  1. El-Tahir, σελ. 33
  2. 2,0 2,1 El-Tahir, σελ. 34
  3. El-Tahir, σελ. 35
  4. El-Tahir, σελ. 36
  5. Συνέκδημος του Ιεροκλή

Πηγές

Κατηγορίες: Διοικήσεις της Βυζαντινής αυτοκρατορίας | Βυζαντινή Αίγυπτος


Ημερομηνια: 28.03.2021 05:40:55 CEST

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.