Διδάκτωρ


(Ανακατεύθυνση από Διδάκτορας)


Ο διδάκτωρ ή διδάκτορας, είναι κάτοχος ανωτάτου ακαδημαϊκού τίτλου σπουδών, ο οποίος λαμβάνεται με την απόκτηση ενός διδακτορικού διπλώματος. Η ετυμολογία της λέξης διδάκτωρ προέρχεται από το ρήμα «διδάσκω», ενώ άλλες προσφωνήσεις που χρησιμοποιούνται επίσης οι τίτλοι του «δόκτωρ» και «δόκτορας» που προέρχονται από τη γαλλική προσφώνιση «docteur».[1]

Ορισμένες φορές ο τίτλος μπορεί να δοθεί τιμητικά σε κάποιο σημαντικό πρόσωπο από ένα ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα με την αγόρευσή του σε «επίτιμο διδάκτορα», χωρίς απαρραίτητα να έχει λάβει διδακτορικό δίπλωμα από το ίδιο το ίδρυμα ή από κάποιο άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Παραπομπές


  1. Κωνσταντίνος Δαγκιτσής, δόκτωρ , Ετυμολογικό Λεξικό της Νεοελληνικής, Εκδόσεις Ι. Γ. Βασιλείου, Τόμος 1ος, σελ. 210, 1978.

Δείτε επίσης

Κατηγορίες: Πανεπιστημιακοί τίτλοι - βαθμοί


Ημερομηνια: 28.03.2021 05:27:29 CEST

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.