Δημήτριος Χλωρός


(Ανακατεύθυνση από Δημήτρης_Χλωρός)


Δημήτριος Χλωρός
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1925
Θάνατος12  Δεκεμβρίου 1989
Λονδίνο
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΝέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταπολιτικός
δικηγόρος
Πολιτική τοποθέτηση
Πολιτικό κόμμα/ΚίνημαΝέα Δημοκρατία
Αξιώματα και βραβεύσεις
Αξίωμαμέλος της Βουλής των Ελλήνων (εκλογική περιφέρεια Φωκίδας)

Ο Δημήτριος Γ. Χλωρός (1925 - 12 Δεκεμβρίου 1989) ήταν Έλληνας δικηγόρος και πολιτικός.

Βιογραφικά στοιχεία


Ήταν γιος του Γεωργίου Χλωρού, βουλευτή του Νομού Φθιωτιδοφωκίδος και Υπουργού στην κυβέρνηση του Παναγή Τσαλδάρη, καθώς και αδελφού του Αλέξανδρου (Αλέκου) Χλωρού, καθηγητού του Συγκριτικού Δικαίου και Πρύτανη του Παν/μίου του Λονδίνου, και πρώτου Έλληνα Ευρωδικαστή . Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και εργάστηκε ως δικηγόρος. Πολιτεύτηκε στην αρχή με το κόμμα των προοδευτικών του Σπύρου Μαρκεζίνη. Κατά τη διάρκεια της 7ετούς δικτατορίας, εδέχθη πρόταση να αναλάβει υφυπουργός αλλά αρνήθηκε καθώς είχε δημοκρατικά φρονήματα. Ο Χλωρός εξελέγη βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Φωκίδας με τη Νέα Δημοκρατία πρώτος σε σταυρούς στις εκλογές του 1974 και 1977.[1] Ήταν υποψήφιος βουλευτής και στις εκλογές του 1981, καθώς και του 1985 χωρίς επιτυχία, καθώς καταργήθηκε ο σταυρός προτίμησης και ετέθη 2ος στη "λίστα προτίμησης", μετά τον Νικόλαο Γκελεστάθη, παρ'ότι ήταν πρώτος σε σταυρούς στις προηγούμενες εκλογές.[2] Απεβίωσε σε ηλικία 64 ετών στις 12/12/1989 στο Λονδίνο από καρκίνο του αίματος και κηδεύτηκε από το Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών στις 18 Δεκεμβρίου.[3] Ήταν παντρεμένος με τη Λέλα (Αγγελική) το γένος Κουλμάση και είχε έναν γιο τον Γιώργο (γεν. 1976) και μία κόρη τη Χριστίνα (γεν. 1980).

Παραπομπές


  1. Θητεία στο Κοινοβούλιο , Βουλή των Ελλήνων.
  2. εφ. Φωκικός Λαός, Οι υποψήφιοι βουλευταί του νομού μας, σελ. 1.
  3. Το Βήμα, Κοινωνικά, 17-12-1989, σελ. 55.

Κατηγορίες: Βουλευτές εκλεγμένοι με τη Νέα Δημοκρατία | Βουλευτές Φωκίδας


Ημερομηνια: 28.03.2021 10:20:15 CEST

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.