ΔανιήλΓια άλλες χρήσεις, δείτε: Δανιήλ (αποσαφήνιση).
Δανιήλ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση7ος αιώνας π.Χ.
Ιερουσαλήμ
Θάνατος6ος αιώνας π.Χ.
Βαβυλώνα
Eορτασμός αγίου23 Ιουλίου
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταθρησκευτικός ηγέτης
 Σχετικά πολυμέσα

Ο Προφήτης Δανιήλ ήταν ένας από τους τέσσερις μεγάλους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης και αξιωματούχος στη Βαβυλωνιακή και στη Μηδοπερσική αυτοκρατορία. Εξήγησε στον Ναβουχοδονόσορα, τον βασιλιά της Βαβυλώνας, δύο όνειρα προφητικής σημασίας. Το όνομα Δανιήλ στα εβραϊκά προφέρεται Δανιγγέλ και σημαίνει «ο Θεός κρίνει ή κριτής μου ο Θεός».

Το ομώνυμο προφητικό βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης περιέχει προφητικά οράματα και αγγέλματα, καθώς και αφηγήσεις για το πώς ο Δανιήλ και τρεις σύντροφοί του («οι τρεις παίδες εν καμίνω») σώθηκαν με θεϊκή παρέμβαση.

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΒιβλιογραφίαΚατηγορίες: Προφήτες της Εβραϊκής Βίβλου | Προφήτες του Ισλάμ | Πρόσωπα της Παλαιάς Διαθήκης | Άγιοι της Κυριακής των Προπατόρων | Χριστιανοί άγιοι από την Παλαιά Διαθήκη | Προφήτες της Καθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας | Άγιοι της Ορθόδοξης και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας | Προφήτες του Χριστιανισμού


Ημερομηνια: 15.03.2021 11:10:43 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.