Γιώργος ΜανιατάκοςΓιώργος Μανιατάκος
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1914
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητασυγγραφέας

Ο Γιώργος Μανιατάκος γεννήθηκε στη Λεμονιά Λακωνίας το 1914 και αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Γύθειο, γράφτηκε στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Αγγλική φιλολογία. Φοίτησε στο Γυμνάσιο Γυθείου. Στη συνέχεια γράφτηκε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας και ταυτόχρονα άρχισε να εργάζεται στις εφημερίδες. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία το 1935 από την εφημερίδα "Μέλλον". Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες "Πρωινός Τύπος", "Πρωία" και από το 1944 έως και τη συνταξιοδότησή του το 1977 στα "Νέα" και το "Βήμα", όπου διετέλεσε αρχισυντάκτης και διευθυντής σύνταξης. Για πολλά χρόνια εργάστηκε και ως πολιτικός χρονογράφος στην εφημερίδα "Μακεδονία". Η δημοσιογραφία έγινε τελικά το βιοποριστικό του επάγγελμα. Διακρίθηκε για το έργο του στο Βήμα, Τα Νέα (για πολλά χρόνια υπήρξε διευθυντής σύνταξης) και στη Μακεδονία. Ο Γιώργος Μανιατάκος είχε γράψει και δημοσίευσε έντεκα μυθιστορήματα, μία ποιητική συλλογή και πολλές μεταφράσεις ξένων έργων, ενώ ήταν μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. Πέθανε τη Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010. Το πρώτο του μυθιστόρημα εκδόθηκε το 1958, από την ηλικία των 18 ετών παράλληλα με τις σπουδές του ασχολήθηκε και με την δημοσιογραφία. Ό πόλεμος του 1940-41, η κατοχή, ο εμφύλιος, τα μεγάλα κοινωνικά και πολιτιστικά του ρεπορτάζ, εξασφάλισαν στον Μανιατάκο την πρώτη ύλη για την λογοτεχνική μετάπλαση.

.

Έργα


Ελληνική βιβλιογραφία


Κατηγορίες: Έλληνες συγγραφείς


Ημερομηνια: 28.03.2021 05:44:43 CEST

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.