Γεωγράφος
Ένας γεωγράφος είναι επιστήμονας του οποίου ο τομέας μελέτης είναι η γεωγραφία, η μελέτη του φυσικού περιβάλλοντος της Γης και της ανθρώπινης κοινωνίας. Η λέξη «γεωγραφία» είναι μια μέση γαλλική λέξη που πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1540.[1]

Αν και οι γεωγράφοι είναι ιστορικά γνωστοί ως άνθρωποι που φτιάχνουν χάρτες, η χαρτογράφηση είναι στην πραγματικότητα το πεδίο μελέτης της χαρτογραφίας, ένα υποσύνολο της γεωγραφίας. Οι γεωγράφοι δεν μελετούν μόνο τις λεπτομέρειες του φυσικού περιβάλλοντος ή της ανθρώπινης κοινωνίας, αλλά μελετούν επίσης την αμοιβαία σχέση μεταξύ αυτών των δύο. Για παράδειγμα, μελετούν πώς το φυσικό περιβάλλον συμβάλλει στην ανθρώπινη κοινωνία και πώς η ανθρώπινη κοινωνία επηρεάζει το φυσικό περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, οι φυσικοί γεωγράφοι μελετούν το φυσικό περιβάλλον ενώ οι ανθρωπογεωγράφοι μελετούν την ανθρώπινη κοινωνία. Οι σύγχρονοι γεωγράφοι είναι οι κύριοι χρήστες του GIS (Σύστημα Γεωγραφικών Πληροφοριών ), οι οποίοι απασχολούνται συχνά από τοπικές, πολιτειακές και ομοσπονδιακές κυβερνητικές υπηρεσίες, καθώς και στον ιδιωτικό τομέα από περιβαλλοντικές και μηχανικές εταιρείες.

Οι πίνακες του Γιοχάνες Βρεμέερ με τίτλο Ο Γεωγράφος και Ο Αστρονόμος θεωρούνται αμφότεροι ότι αντιπροσωπεύουν την αυξανόμενη επιρροή και την ανάδειξη της επιστημονικής έρευνας στην Ευρώπη κατά τη στιγμή της ζωγραφικής τους το 1668–69.

Πίνακας περιεχομένων

Τομείς μελέτης


Υπάρχουν τρεις βασικοί τομείς σπουδών, οι οποίοι υποδιαιρούνται περαιτέρω:

Η Εθνική Γεωγραφική Εταιρεία προσδιορίζει πέντε βασικά βασικά θέματα για τους γεωγράφους:

Δείτε επίσηςΠαραπομπές


  1. «geography (n.)» (Web article). Online Etymology Dictionary. Douglas Harper. n.d. Ανακτήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2018. 
  2. «Geography Education @» . Nationalgeographic.com. 24 Οκτωβρίου 2008. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 7 Φεβρουαρίου 2010. Ανακτήθηκε στις 16 Ιουλίου 2013. 

Περαιτέρω ανάγνωση


Εξωτερικοί σύνδεσμοι


Κατηγορίες: Επιστημονικά επαγγέλματα | Επαγγέλματα κοινωνικών επιστημών | Γεωγράφοι


Ημερομηνια: 27.03.2021 07:41:47 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.