Γεθσημανή


(Ανακατεύθυνση από Γεσθημανή)


Η Γεθσημανή είναι κήπος, δυο χιλιόμετρα ανατολικά των τειχών τής Ιερουσαλήμ, στους πρόποδες του όρους των Ελαιών στην Ιερουσαλήμ, ο οποίος είναι γνωστός ως τόπος που άρχισε το μαρτύριο του Ιησού Χριστού, δηλαδή η προδοσία του από τον Ιούδα και η σύλληψή Του. Η λέξη προέρχεται από τα αραμαϊκά ως ܓܕܣܡܢ (Γαθ-Σμανή), που σημαίνει ελαιοτριβείο.[1] Το όνομα αυτό πιθανόν προέρχεται από τα ελαιοτριβεία και τους ελαιώνες της περιοχής.

Το Εθνικό Ερευνητικό Συμβούλιο τής Ιταλίας[2], μετά από έρευνα τριών ετών, συμπέρανε ότι στον κήπο εξακολουθούν να υπάρχουν ελαιόδενδρα με ρίζες από τα χρόνια τού Ιησού. Την περίοδο των Σταυροφοριών ανακαινίστηκε ο ρωμαιοκαθολικός ναός, που βρίσκεται εκεί μέχρι σήμερα και είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου όπου εκεί είναι το μέρος ταφής[3] τής Παναγίας, καθώς και ο κήπος όπου ο Ιησούς προσευχήθηκε για τελευταία φορά.

Βάσει τής παραπάνω έρευνας, εκεί βρίσκονται τα οκτώ παλαιότερα πλατύφυλλα δένδρα τού κόσμου, τα οποία βρέθηκαν σε άριστη κατάσταση. Ο επικεφαλής τής ερευνητικής ομάδας Αντόνιο Τσιμάτο, σχολίασε "...πρόκειται για ένα μικρό θαύμα..." όταν διαπιστώθηκε ότι το χώμα εμποδίζει τα έντομα και τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων να καταστρέψουν τα δένδρα.

Παραπομπές


  1. Bruce M. Metzger; Michael D. Coogan, επιμ. (1993). The Oxford Companion to the Bible . Oxford, UK: Oxford University Press. σελ. 253 . ISBN 0-19-504645-5. 
  2. T, Giorgis. «Ο Κήπος της Γεθσημανής εκεί που προσευχήθηκε για τελευταία φορά ο Ιησούς» . ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΑΧΩΡΗΤΟΥ. Ανακτήθηκε στις 13 Ιουλίου 2020. 
  3. Unics. «Πού βρίσκεται ο Κήπος της Γεσθημανής, όπου προσευχήθηκε για τελευταία φορά ο Χριστός; | kokkinoslawfirm» . Ανακτήθηκε στις 13 Ιουλίου 2020. Κατηγορίες: Παλαιστίνη | Γεωγραφία της Βίβλου | Ιησούς Χριστός | Ιερουσαλήμ


Ημερομηνια: 28.03.2021 04:11:05 CEST

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.