Βόρεια ΕλλάδαΟ όρος Βόρεια Ελλάδα περιγράφει το γεωγραφικό τμήμα της ελληνικής επικράτειας που περιλαμβάνει τη Μακεδονία και τη Θράκη. Στη Βόρεια Ελλάδα μπορεί να εντάσσονται και άλλα διαμερίσματα της Ελλάδας και άλλες περιφέρειες. Ιστορικά και βιβλιογραφικά, στην Βόρεια Ελλάδα μπορεί να εντάσσονται η Ήπειρος και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, λόγω της ένταξής αυτών στο Βασίλειο της Ελλάδος με το τέλος των Βαλκανικών Πολέμων. Στην Βόρεια Ελλάδα ορισμένες φορές εντάσσεται και η Θεσσαλία, λόγω κυρίως της γεωγραφικής εγγύτητας της. Στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας στατιστικής διάρθρωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον γεωκώδικα NUTS, η διευρυμένη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας περιλαμβάνει, εκτός από τις περιφέρειες της Μακεδονίας και της Θράκης, περιλαμβάνεται και την Θεσσαλία.

Ως διοικητική δομή, αρμόδια για τις υποθέσεις των περιφερειών των γεωγραφικών διαμερισμάτων της Μακεδονίας και της Θράκης, είναι ομώνυμο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, το όποιο παλιότερα ήταν γνωστό και ως Υπουργείο Βορείου Ελλάδος, ενώ σε άλλες χρονικές περιόδους, αποτελούσε Γενική Γραμματεία της Ελληνικής Κυβέρνησης. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει πληθυσμό 3.108.785 κατοίκους.[1]

Παραπομπές


Κατηγορίες: Περιφέρεια Θεσσαλίας | Θράκη (διαμέρισμα) | Μακεδονία (ελληνικό διαμέρισμα) | Γεωγραφικές ομάδες της Ελλάδας


Ημερομηνια: 15.03.2021 09:24:58 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.