ΒιογραφίαΗ βιογραφία είναι η λεπτομερής καταγραφή της ζωής ενός ατόμου. Σε αντίθεση με ένα βιογραφικό σημείωμα, η βιογραφία παρουσιάζει την ιστορία της ζωής ενός ατόμου, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών των εμπειριών του και ίσως ανάλυση της προσωπικότητας. Συνήθως οι βιογραφίες δεν είναι προϊόν μυθοπλασίας. Έργα σε διάφορα μέσα, από τη λογοτεχνία μέχρι τον κινηματογράφο, αποτελούν το είδος της βιογραφίας. Ένα από τα παλαιότερα έργα βιογραφιών ήταν οι Βίοι Παράλληλοι του Πλούταρχου, το 80 π.Χ.. Η πρώτη σύγχρονη βιογραφία, και η οποία επηρέασε σημαντικά την εξέλιξη του είδους, ήταν το έργο του Τζέιμς Μπόσγουελ Η ζωή του Σάμουελ Τζόνσον (1791), βιογραφία του λεξικογράφου και λογίου Σάμιουελ Τζόνσον.[1]

Παραπομπές


  1. Butler, Paul (19 Απριλίου 2012). «James Boswell's 'Life of Johnson': The First Modern Biography» . University of Mary Washington Libraries. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Νοεμβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 1 Φεβρουαρίου 2016. Κατηγορίες: Βιογραφία


Ημερομηνια: 28.03.2021 09:50:48 CEST

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.