Βίνσεντ ΦλουασάκΒίνσεντ Φλουασάκ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση31  Ιουλίου 1928
Αγία Λουκία
Θάνατος25  Σεπτεμβρίου 2010[1]
Αγία Λουκία
Αιτία θανάτουκαρκίνος
Συνθήκες θανάτουφυσικά αίτια
Χώρα πολιτογράφησηςΑγία Λουκία
Εκπαίδευση και γλώσσες
ΣπουδέςΠανεπιστημιακό Κολλέγιο Λονδίνου
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταδικαστής
πολιτικός
Αξιώματα και βραβεύσεις
Αξίωμαμέλος του Συμβουλίου Επικρατείας του Ηνωμένου Βασιλείου
ΒραβεύσειςΑξιωματικός του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας
Εταίρος του Τάγματος των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου

Ο Σερ Βίνσεντ Φλουασάκ (Sir Vincent Floissac, 1928-2010) ήταν δικαστικός και πολιτικός από την Αγία Λουκία, μέλος του Ανακτοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο πλήρης τίτλος του ήταν Εξοχότατος (The Rt. Hon. Sir Vincent Floissac). Από το 1987 ως το 1988 υπηρέτησε προσωρινά στο αξίωμα του Γενικού Κυβερνήτη της χώρας του. Επιπρόσθετα, ήταν ο πρώτος πρόεδρος της Γερουσίας.

Πολιτική και δικαστική καριέρα


Γεννήθηκε το 1928[2]. Υπηρέτησε ως ανώτατος δικαστής και επικεφαλής του Εφετείου (Court of Appeal) στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ανατολικής Καραϊβικής (1991-96). Εξάλλου, ήταν μέλος του Εφετείου των Σεϋχελλών (1988-91) και εκπροσώπησε την Αγία Λουκία σε πολλές περιφερειακές διοργανώσεις αντισφαίρισης.

Έγινε προσωρινός Γενικός Κυβερνήτης στις 30 Απριλίου του 1987. Η θητεία του τερματίστηκε στις 10 Οκτωβρίου του 1988. Τον διαδέχθηκε στο αξίωμα του Γενικού Κυβερνήτη ο Στάνισλος Τζέιμς.

Πέθανε στις 25 Σεπτεμβρίου 2010.

Παραπομπές


Κατηγορίες: Γενικοί Κυβερνήτες της Αγίας Λουκίας | Απόφοιτοι του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου


Ημερομηνια: 16.03.2021 01:48:41 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.