Β΄ Επιστολή προς ΤιμόθεοΒ' Επιστολή προς Τιμόθεο
ΣυγγραφέαςΑπόστολος Παύλος
Είδοςεπιστολή
 Σχετικά πολυμέσα

Η Δεύτερη ή B' Επιστολή προς Τιμόθεο είναι ένα από τα 27 βιβλία της Καινής Διαθήκης και 1 απο τις 13 επιστολές που γράφτηκαν από τον απόστολο Παύλο. Χρόνος συγγραφής θεωρείται το χρονικό διάστημα μεταξύ του φθινοπώρου του 67 και της άνοιξης του 68[1], ενώ για άλλους το 65 μ.Χ.[2].

Η επιστολή αυτή έχει περισσότερο προσωπικό χαρακτήρα από την πρώτη που έστειλε ο Παύλος στον Τιμόθεο, αλλά και από αυτήν που έστειλε στον Τίτο. Ο Παύλος γράφει την επιστολή αυτή ενώ είναι φυλακισμένος στην Ρώμη και περιμένει την εκτέλεσή του. Θεωρείται το τελευταίο έργο του.

Διάγραμμα περιεχομένου


Υποσημειώσεις


  1. Ερμηνευτικά Σχόλια στην Αγία Γραφή: Καινή Διαθήκη, William MacDonald, Εκδόσεις "Ο Λόγος", 2008, σελ. 1163
  2. Η Αγία Γραφή-Μετάφραση Νέου Κόσμου, Έκδοση των Μαρτύρων του Ιεχωβά, σελ. 1548.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Κατηγορίες: Βιβλία της Καινής Διαθήκης | Επιστολές του Αποστόλου Παύλου


Ημερομηνια: 27.03.2021 08:58:05 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.