ΑυτόνοοςΜε το όνομα Αυτόνοος αναφέρονται τρία διαφορετικά πρόσωπα της ελληνικής μυθολογίας, τα εξής:

  1. Βοιωτός ήρωας που λατρευόταν σε τέμενος κοντά στο ιερό των Δελφών. Ο Ηρόδοτος αναφέρει στην ιστορία του (Θ 39) ότι ο Αυτόνοος και ο Φύλακος υπερασπίσθηκαν το ιερό των Δελφών από τους Πέρσες κατά την εισβολή τους στην Ελλάδα. Το τέμενος του Αυτονόου στους Δελφούς βρισκόταν κοντά στην Κασταλία πηγή, κάτω από την Υάμπεια κορυφή.
  2. Αχαιός ήρωας στον Τρωικό Πόλεμο, που σκοτώθηκε από τον Έκτορα.
  3. Τρωαδίτης πολεμιστής στον Τρωικό Πόλεμο, που σκοτώθηκε από τον Πάτροκλο.

Πηγές


Κατηγορίες: Αρχαίοι Αχαιοί | Τρωικός Πόλεμος | Αρχαίοι Βοιωτοί | Πρόσωπα της ελληνικής μυθολογίας


Ημερομηνια: 16.03.2021 12:01:33 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.