Κόλπος Αταλάντη


(Ανακατεύθυνση από Αταλάντη_(κόλπος))


Για άλλες χρήσεις, δείτε: Αταλάντη (αποσαφήνιση).

Η Αταλάντη είναι μικρός κόλπος του Βορείου Ευβοϊκού επί της παραλίας της Λοκρίδας, μεταξύ των ακρωτηρίων Αρκίτσα (επί του οποίου και φέρεται φάρος) και Θεολόγος (ή άκρα Κέρατο), όπου και η παράλια απόληξη των συνόρων Λοκρίδας και Βοιωτίας.

Από τους αρχαίους Έλληνες ο κόλπος αυτός λεγόταν «Οπούντιος» και σπανιότερα «Οιταίος κόλπος».

Εντός του κόλπου αυτού υπάρχουν οι νησίδες Γάιδαρος, Αταλάντη και Άγιος Νικόλαος.


Κατηγορίες: Νομός Φθιώτιδας | Κόλποι της Ελλάδας


Ημερομηνια: 15.03.2021 08:11:11 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.