Αρχαίο θέατρο ΔελφώνΑρχαίο θέατρο Δελφών
Είδοςαρχαίο ελληνικό θέατρο
Γεωγραφικές συντεταγμένες38°28′57″N 22°30′2″E
Διοικητική υπαγωγήΔήμος Δελφών
ΧώραΕλλάδα
Χωρητικότητα5 000
Προστασίακηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος στην Ελλάδα
 Πολυμέσα

Το θέατρο των Δελφών, βρίσκεται μέσα στον ιερό του Θεού Απόλλωνα, στους αρχαίους Δελφούς. Η χωρητικότητά του φθάνει τους 5.000 θεατές. Στην αρχαιότητα φιλοξενούσε τους αγώνες φωνητικής και ενόργανης μουσικής, που διεξάγονταν στο πλαίσιο των Πυθίων και διάφορων άλλων θρησκευτικών εορτών και τελετουργιών. Η όψη του πρώτου θεάτρου, που κατασκευάστηκε στο χώρο, δεν είναι γνωστή. Είναι πιθανό ότι οι θεατές κάθονταν σε ξύλινα καθίσματα ή απευθείας στο έδαφος.
Κατηγορίες: Δελφοί | Αρχαία ελληνικά θέατρα


Ημερομηνια: 28.03.2021 05:02:27 CEST

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.