Απόλυτη μοναρχία
Απόλυτη μοναρχία είναι το πολίτευμα στο οποίο ο μονάρχης είναι φορέας της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας στο κράτος, χωρίς να περιορίζεται από κάποιο σύνταγμα. Παραδείγματα απολύτων μοναρχιών είναι τα διάφορα βασίλεια, σουλτανάτα, εμιράτα, πριγκιπάτα, όπου ο μονάρχης ασκεί απόλυτη εκτελεστική και νομοθετική εξουσία ελέω Θεού.

Τέτοιες μοναρχίες σήμερα είναι:

Απόλυτη μοναρχία είχε και η Ελλάδα από τις 25 Ιανουαρίου 1833 που ήρθε ο Όθων μέχρι την Επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου 1843, η οποία κατέληξε στην παραχώρηση συντάγματος από τον Όθωνα και στη μετάβαση του κράτους στη συνταγματική μοναρχία.

Δείτε επίσης


Κατηγορίες: Μοναρχία | Απολυταρχία


Ημερομηνια: 15.03.2021 11:01:13 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.