ΑνφούσιΗ Ανφούσι ή Αμφούσι (αραβικά: الأنفوشي‎ ) είναι συνοικία της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο. Η τοποθεσία της αντιστοιχεί σε αυτήν της πρώην νήσου Φάρος, η οποία σήμερα έχει ενωθεί με την Αλεξάνδρεια και είναι πυκνοκατοικημένη χερσόνησος. Είναι, κατα συνέπεια από τις πιο παλιές συνοικίες της πόλης. Εκεί είναι χτισμένα πολλά παλιά ορόσημα, όπως το Τζαμί Ελ Μουσρί Αμπούλ Αμπάς και το Κάστρο του Καϊτμπέη. Στην Ανφούσι φιλοξενείται επίσης από το 1958 ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αλεξανδρείας (ΕΝΟΑ).

Ετυμολογία


Στα αραβικά "Ανφούσι" σημαίνει "μύτη". Η ονομασία αυτή παραπέμπει στο σχήμα της συνοικίας η οποία εξέχει στη θάλασσα θυμίζοντας μύτη, ή κατά μια άλλη εκδοχή στον Αουγούστο Ανφόσι, εκπαιδευτή πυροβολικού στην Αίγυπτο επί Μωχάμεντ Άλη και αργότερα συνταγματάρχη. [1]

Αναφορές


  1. Αλεξανδρινά τοπωνύμια [νεκρός σύνδεσμος]Κατηγορίες: Συνοικίες της Αλεξάνδρειας


Ημερομηνια: 28.03.2021 02:52:25 CEST

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.