Αλεξάνδρα του ΚεντΠριγκίπισσα Αλεξάνδρα
Πριγκίπισσα του Κεντ
Αξιότιμη Κα. Όγκιλβι
Η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα του Κεντ το 1961
Γέννηση25 Δεκεμβρίου 1936 (84 ετών)
Λονδίνο, Αγγλία
ΣύζυγοςΣερ Άνγκους Όγκιλβι
ΕπίγονοιΙάκωβος Όγκιλβι
Μαρίνα Όγκιλβι
Πλήρες όνομα
   Αλεξάνδρα Ελένη Ελισάβετ Όλγα Κρίσταμπελ
ΟίκοςΟυίνδσορ
ΠατέραςΠρίγκιπας Γεώργιος, Δούκας του Κεντ
ΜητέραΠριγκίπισσα Μαρίνα της Ελλάδας
ΘρησκείαΕκκλησία της Αγγλίας
 Σχετικά πολυμέσα
δεδομένα (π  σ  ε )

H Πριγκίπισσα Αλεξάνδρα του Κεντ (γεννημένη ως Αλεξάνδρα Ελένη Ελισάβετ Όλγα Κρίσταμπελ Alexandra Helen Elizabeth Olga Christabel, 25 Δεκεμβρίου 1936) είναι η νεότερη εγγονή του Βασιλιά Γεωργίου του Ε' Ηνωμένου Βασιλείου και της Βασίλισσας Μαίρης.

Είναι στην 51η θέση στην γραμμή διαδοχής του βρετανικού θρόνου, ενώ κατά την στιγμή της γέννησής της το 1936, ήταν έκτη.[1]

Πίνακας περιεχομένων

Πρώιμη ζωή


Η Πριγκίπισσα Αλεξάνδρα γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 1936 στο Λονδίνο. Οι γονείς της είναι ο Πρίγκιπας Γεώργιος, Δούκας του Κεντ και η Πριγκίπισσα Μαρίνα της Ελλάδας. Το πρώτο της όνομα Αλεξάνδρα της δόθηκε για να τιμηθεί η προγιαγιά της, Βασίλισσα Αλεξάνδρα, το δεύτερο όνομα Ελένη της δόθηκε για να τιμηθεί η γιαγιά της, Μεγάλη Δούκισσα Ελένη Βλαδιμήροβνα της Ρωσίας (μητέρα της Πριγκίπισσας Μαρίνας), το τρίτο όνομα Ελισάβετ και το τέταρτο όνομα Όλγα, της δόθηκε προ τιμήν των θείων της, της Πριγκίπισσας Ελισάβετ, Κόμισσας του Τέρινγκ-Γίεντενμπαχ και της Όλγας, Πριγκίπισσας Παύλου της Γιουγκοσλαβίας (αδελφές της μητέρας της) και το πέμπτο όνομα Κρίσταμπελ της δόθηκε επειδή γεννήθηκε την ημέρα των Χριστουγέννων.

H Πριγκίπισσα Αλεξάνδρα βαφτίστηκε στις 9 Φεβρουαρίου 1937 στο παρεκκλήσι των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, νονοί της ήταν οι θείοι της, ο βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ΄ και η βασίλισσα Ελισάβετ (αδελφός και νύφη του Πρίγκιπα Γεωργίου), η βασίλισσα Ματθίλδη της Νορβηγίας (θεία του Πρίγκιπα Γεωργίου), η γιαγιά της, η πριγκίπισσα Νικολάου της Ελλάδας και της Δανίας (μητέρα της Πριγκίπισσας Μαρίνας), η θεία της, η πριγκίπισσα Πριγκίπισσα Όλγα της Γιουγκοσλαβίας (αδελφή της Πριγκίπισσας Μαρίνας), η πριγκίπισσα Βεατρίκη (αδελφή του προπαππού της Εδουάρδου Ζ΄), ο Αλέξανδρος Κέιμπριτζ, Κόμης του Αθλόουν (εξάδελφος εξ αγχιστείας του παππού της Γεώργιος Ε΄) και ο Κόμης Κάρολος Θεόδωρος του Τέρινγκ-Γίεντενμπαχ (σύζυγος της θείας της Πριγκίπισσας Ελισάβετ). Από τους νονούς της, μόνο ο βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ΄, η βασίλισσα Ελισάβετ και ο Λόρδος του Αθλόουν ήταν παρόντες.

Γάμος και οικογένεια


Στις 24 Απριλίου 1963 παντρεύτηκε τον Άνγκους Όγκιλβι, με τον οποίο παρέμεινε παντρεμένη μέχρι το 2004, όταν αυτός απεβίωσε. Ο Άνγκους αποφάσισε με την Αλεξάνδρα, τα παιδιά του, να μην φέρουν τίτλους ευγενείας.[2][3][4][5] Η Πριγκίπισσα Αλεξάνδρα και ο Άνγκους Όγκιλβι απέκτησαν ένα γιο και μια κόρη:

  • την Φλώρα Αλεξάνδρα Όγκιλβι (1994-)
  • τον Αλέξανδρο Κάρολο Όγκιλβι (1996-)
  • την Ζενούσκα Μέϊ Μόβατ (1990-)
  • τον Χριστιανό Αλέξανδρο Μόβατ (1993-)

Τίτλοι


Τιμητικές διακρίσεις

Βρετανικές

Ξένες

Παραπομπές


Εξωτερικοί σύνδεσμοι


Αλεξάνδρα του Κεντ
Γέννηση: 25 Δεκεμβρίου 1936
Βρετανική βασιλική οικογένεια
Γραμμή διαδοχής
Προκάτοχος
Λαίδη Γαβριέλα Ουίνδσορ
Γραμμή διαδοχής στον βρετανικό θρόνο
κόρη του Πρίγκιπα Γεωργίου, γιος του Γεωργίου Ε΄
Διάδοχος
Ιάκωβος Όγκιλβι
Σειρά προτεραιότητας στην Αγγλία και την Ουαλία και στη Βόρεια Ιρλανδία
Προκάτοχος
Πριγκίπισσα Μιχαήλ του Κεντ
Λαίδη
Πριγκίπισσα Αλεξάνδρα, Αξιότιμη Κα. Όγκιλβι
Διάδοχος
Πατρίσια Λάσελς, Χήρα Κόμισσα του Χάρεγουντ
Σειρά προτεραιότητας στην Σκωτία
Προκάτοχος
Πριγκίπισσα Μιχαήλ του Κεντ
Λαίδη
Πριγκίπισσα Αλεξάνδρα, Αξιότιμη Κα. Όγκιλβι
Διάδοχος
Τοπική προτεραιότηταΚατηγορίες: Πρότυπα Ευρωπαϊκών Βασιλικών Οικογενειών | Οίκος Ουίνδσορ | Βρετανίδες πριγκίπισσες


Ημερομηνια: 28.03.2021 07:33:37 CEST

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.