Ακραία σημεία της ΕλλάδαςΑυτός είναι ένας κατάλογος με τα ακραία σημεία ή άκρα της Ελλάδας. Τα σημεία αυτά είναι το βορειότερο, το νοτιότερο, το δυτικότερο και ανατολικότερο σημείο της ελληνικής επικράτειας, στην οποία περιλαμβάνονται το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου θάλασσας στο Φρέαρ της Καλυψώς (-5.267 μέτρα) και το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης στη νήσο Γαύδο. Επίσης, το όρος Όλυμπος (2.917 μέτρα) είναι το δεύτερο υψηλότερο όρος των Βαλκανίων μετά το όρος Ρίλα (2.925 μέτρα) της Βουλγαρίας και συγκαταλέγεται στα ψηλότερα όρη της Ευρωπαϊκής ηπείρου από άποψη τοπογραφικής προεξοχής.[1]

Πίνακας περιεχομένων

Ηπειρωτική χώρα


Επικράτεια


Υψόμετρα


Δείτε επίσης


Παραπομπές


  1. «Europe Ultra-Prominences» . peaklist.org. Ανακτήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2010. Κατηγορίες: Ακραία σημεία της Ελλάδας | Κατάλογοι που αφορούν την Ελλάδα


Ημερομηνια: 28.03.2021 03:49:03 CEST

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.