Ίντερνετ καφέTo Ίντερνετ καφέ είναι μια επιχείρηση με τουλάχιστον μία πρόσβαση στο Διαδίκτυο, την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα άτομο ή ομάδα ανθρώπων - κυρίως έναντι αμοιβής - για πλοήγηση στον Παγκόσμιο Ιστό. Πρόκειται για χώρο εστίασης που συνήθως μοιάζει με καφετέρια. Στον ίδιο χώρο ίσως διατίθενται για πώληση έτοιμα φαγητά, ροφήματα, καφέδες και σνακ, ή τηλεφωνικές κάρτες και περιφερειακά είδη υπολογιστών. Ίσως έχουν εγκατεστημένα μηχανήματα αυτόματης πώλησης τροφίμων ή ιδιωτικούς τηλεφωνικούς θαλάμους. Ειδικά στις αγγλόφωνες χώρες, τα ίντερνετ καφέ αναφέρονται και ως Κυβερνοκαφετέριες (νεολογισμός από τις λέξεις κυβερνοχώρος και καφετέρια ).[1]

Τα πρώτα Ίντερνετ καφέ ιδρύθηκαν στα τέλη '90 σε διάφορες περιοχές του κόσμου, στην Ν. Κορέα το Electronic Café, στις ΗΠΑ το SF NET, στη Φινλανδία το CompuCafé[2], στο Οντάριο Καναδά το The Binary Cafe, στο Λονδίνο το Cyberia[3], στο Ντάλας το The High Tech Cafe, και άλλα.[4]

Τα ίντερνετ καφέ χρησιμοποιούνται παγκόσμια για πρόσβαση σε υπηρεσίες του διαδικτύου, όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, facebook, twitter, κ.α. Ορισμένες από τις επιχειρήσεις προσφέρονται για διαδικτυακά βιντεοπαιχνίδια πολλαπλών παικτών, και είναι εξοπλισμένα ανάλογα για ικανοποιητική απόδοση γραφικών και ταχύτητας. Υπάρχουν ίντερνετ καφέ που λειτουργούν σε 24ωρη βάση.

Αναφορές


  1. «The history of internet cafes» (PDF). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο (PDF) στις 12 Απριλίου 2019. 
  2. «Tällainen oli Helsingin CompuCafé, "maailman ensimmäinen nettikahvila", jota esittelevää videota ihastellaan nyt ulkomaillakin» . Helsingin Sanomat (στα Φινλανδικά). 28 Σεπτεμβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 19 Μαρτίου 2019. 
  3. «Cyberia article in The Bulletin 6-Dec-94» . web.archive.org. 8 Μαρτίου 2008. Ανακτήθηκε στις 19 Μαρτίου 2019. 
  4. «The Food Timeline--Tidbits» . www.foodtimeline.org. Ανακτήθηκε στις 19 Μαρτίου 2019. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Κατηγορίες: Πρόσβαση στο διαδίκτυο | Καφέ | Πληροφορική και κοινωνία


Ημερομηνια: 28.03.2021 05:51:30 CEST

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.