Άγιος Ιωσήφ ο ΜνήστωρΙωσήφ ο Μνήστωρ
Γενικές πληροφορίες
Προφορά
Γέννηση1ος αιώνας π.Χ.
Ναζαρέτ
Θάνατος1ος αιώνας
Ναζαρέτ
ΕθνικότηταΕβραίοι
Eορτασμός αγίου19 Μαρτίου[1]
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταμαραγκός
Οικογένεια
ΣύζυγοςΠαναγία
ΤέκναΙησούς Χριστός
Ιστορικός Ιησούς
Joses
Ιάκωβος ο αδελφόθεος
Joseph Barsabbas
Simon, brother of Jesus
Jude, brother of Jesus
ΓονείςΗλί[2] και Ιακώβ[3]
ΟικογένειαΑγία Οικογένεια
 Σχετικά πολυμέσα

Σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη, ήταν ο μνηστήρας της Θεοτόκου. Ήταν απόγονος του Δαβίδ και καταγόταν από τη Βηθλεέμ, αλλά ζούσε στη Ναζαρέτ. Μετά τη γέννηση του Χριστού εγκαταστάθηκε με την Παναγία στην Αίγυπτο, γιατί άγγελος Κυρίου τους ειδοποίησε ότι ο Χριστός κινδύνευε να σφαγεί από τον Ηρώδη. Μετά το θάνατο του Ηρώδη, ξαναγύρισαν στην Ναζαρέτ. Στην Καινή Διαθήκη αναφέρεται για τελευταία φορά κατά το ταξίδι της επιστροφής από την Ιερουσαλήμ, όταν ο δωδεκάχρονος Ιησούς δίδαξε στο Ναό του Σολομώντα. Τόσο η Ορθόδοξη Εκκλησία, όσο και η Ρωμαιοκαθολική τον ανακήρυξαν άγιο. Η μνήμη του εορτάζεται την πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα.

Παραπομπές
Κατηγορίες: Πρόσωπα της Καινής Διαθήκης | Χριστιανοί άγιοι από την Καινή Διαθήκη | Άγιοι της Ορθόδοξης και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας | Άγιοι της Κυριακής των Προπατόρων


Ημερομηνια: 27.03.2021 11:32:42 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.